איך לעזור לכלב להתקרר בקיץ?

 

כלבים רבים סובלים מהחום הישראלי, וכבעליהם אנחנו רוצים לעזור להם להצטנן. בנוסף לרשימת הטיפים שהעלינו כאן לגבי הכנה מוקדמת לקראת הקיץ, הבאנו הפעם כמה רעיונות לדרכים שבהן אפשר לעזור לכלב לקרר את גופו:

 

 

1.לעודד את הכלב לשתות מים

 

מים הם המשקה הטוב ביותר עבור כלבים, וככל ששותים מהם יותר כך תחושת החום פוחתת. יש להקפיד שקערת המים של הכלב לא עומדת בשמש ישירה, שהיא מלאה במים כל הזמן, ולהחליף מדי פעם את המים כדי שיהיו טריים וצוננים. אפשר אפילו לזרוק פנימה כמה קוביות קרח מדי פעם.

דרך נוספת לעודד את הכלב לשתות מים היא להוסיף לקערה מעט ציר בשר, או מים שסוננו מקופסת שימורי טונה. הטעם אמור לעורר עניין רב יותר של הכלב במים ולגרום לו לשתות יותר. רק לא לשכוח לשטוף את הקערה אחר כך היטב.

 

2. קרטיבים לכלבים

 

ממש כפי שאנחנו נהנים ללקק קרטיב קר ביום חם, כך גם הכלבים ישמחו לקבל משהו קפוא וטעים. לרוב לא אמורה להיות בעיה לתת לכלב קרטיבים של בני אדם (קרח, לא גלידות!) – אבל אפשר גם להכין קרטיבים במיוחד לכלבים. הנה שלושה מתכונים פשוטים:

  • מקפיאים מרק עוף בתבנית קוביות קרח או בכוסות פלסטיק חד פעמיות.

  • מפוררים את המזון היבש של הכלב, מערבבים במים ומקפיאים בתבנית קוביות קרח או בכוסות פלסטיק. 

  • טוחנים פירות כגון בננה או תפוח עם מעט מים, מפוררים פנימה מעט מן החטיף האהוב על הכלב ומקפיאים בתבנית קוביות קרח או בכוסות פלסטיק.

כשהקרטיבים מוכנים, אפשר לחלץ אותם בזהירות ולתת לכלב. אין צורך במקל, כמובן. 

 

3. לצנן את המשחקים האהובים על הכלב

 

אם לכלב יש צעצועים שאפשר להכניס לתוכם חטיפים קטנים, כגון קונג או עצם גומי, ניתן למלא אותם בחטיפים שהוא אוהב, או בחמאת בוטנים, ולהקפיא. כך הוא גם ייהנה מן התעסוקה וגם מן התחושה הצוננת. 

 

4. מיקום המיטה בבית או המלונה בחצר

 

כדאי להזיז את המלונה למקום מוצל בחצר או למתוח מעליה רשת צל. גם בבית רצוי להזיז את המיטה למקום מוצל יחסית – אבל לא למקם אותה ישירות מתחת למזגן או מול מאוורר. אפשר גם להקפיא בקבוקי מים ולהניחם באזור המיטה של הכלב, כדי ליצור עבורו סביבה קרירה ונעימה.

 

5. להסתפר או לא להסתפר?

 

יש החושבים שכלבים עם פרווה ארוכה סובלים מאוד מן החום, אבל זה לא בהכרח נכון. באופן טבעי הכלבים מקררים את גופם בצורה שונה מבני אדם: הם משרבבים את הלשון החוצה ומתנשפים בכבדות. פעולה זו נקראת 'הלחתה' והיא זו שמקררת את הגוף. באשר לפרווה – יש לזכור שהיא גם מגנה על גופם מפני קרינת השמש, ואצל חלק מן הגזעים היא אף משמשת כמצנן טבעי. 

לכן השאלה האם לספר את הכלב בקיץ או לא, תלויה למעשה בכלב. אין תשובה חד משמעית לכאן או לכאן, אלא יש לפעול בשיקול דעת. 

 

6. להשגיח על הכלב בבריכה ובים

 

נהוג לחשוב שכלבים יודעים לשחות היטב, ועבור רוב הגזעים זה באמת נכון – אבל לא לכולם. יש גזעי כלבים עם רגליים קצרות, למשל, שיתקשו להתמודד גם עם מים רדודים מאוד. כלבים אחרים אולי ייהנו משחייה קצרה בים, אבל לא יוכלו להתמודד עם זרם חזק שילכוד אותם במפתיע. במילים אחרות, מים יכולים להוות לא רק מקור לשעשוע ולצינון בחודשים החמים, אלא גם סכנה.

לכן זה בסדר גמור לקחת את הכלב לים או לשחק איתו לצד הבריכה – אבל לעשות זאת תוך כדי השגחה צמודה. הוא יכול לרוץ ולהשתעשע במים הרדודים, ואפילו ישמח אם תמלאו עבורו בריכה מתנפחת במעט מים כדי שיוכל לקפוץ פנימה והחוצה ולהתיז לכל עבר, אבל אל תתנו לו לזנק למים העמוקים מבלי שאתם שם לצידו. 

 

7. יש לכם חצר? הפעילו את הממטרות!

 

נכון, בישראל צריך לחסוך במים, אז לא יותר מדי – אבל כשאתם מפעילים את הממטרות כדי להשקות את הגינה, תנו לכלב להתרוצץ ולהשתולל בין הטיפות. רק אל תעמדו לידו כשהוא מתנער, אחרת גם אתם תירטבו (ומה רע בזה, בעצם?).

 

8. לתת לטבע לעשות את שלו

 

הכלב אולי נראה סובל, עם הפרווה הארוכה והנשימות הכבדות כשהלשון שלו בחוץ – אבל ככה מתנהגים רוב הכלבים בטבע. מלבד גזעי כלבים שמקורם מארצות קרות, כמו האסקי סיבירי ואחרים, האבולוציה הביאה את רוב הכלבים למצב שבו הגוף שלהם יודע להתמודד היטב עם החום הכבד. יש גם גזעי כלבים שמוצאם מארצות חמות אפילו יותר מישראל (כגון בסנג'י שמוצאו מאפריקה), וכך יתכן שבעינינו הם נראים סובלים, אבל בפועל הם דווקא נהנים מן החום.

 

9. ובכל זאת, הקפידו לחפש סימנים למכת חום

 

כאמור, כלבים בדרך כלל יודעים לדאוג לעצמם – אבל לעיתים אפילו הם מתקשים להתמודד עם הטמפרטורות הגבוהות. במקרה כזה, הם עלולים לחטוף מכת חום שמצריכה טיפול רפואי.

איך יודעים אם הכלב סובל ממכת חום? מחפשים תסמינים כמו התנשפויות מוגזמות, דופק גבוה מאוד, חולשה, סחרחורת, צבע אדום בהיר בלשון או בחניכיים, אפאתיות, הקאות או שלשולים. אם יש סימנים כאלה – יש לגשת בדחיפות אל וטרינר שיטפל בו.



דלג לתוכן מרכזי