ימין ושמאל רק חול וחול – מה ההבדל בין סוגי החול לחתולים?
הסוגים המרכזיים של חול לחתולים
ניתן לחלק את סוגי החול לחתולים לכל מיני קטגוריות, אבל באופן כללי ניתן לומר שקיימים שני סוגים מרכזיים:
1. חול פשוט, רגיל, לא מאוד איכותי אבל עשוי לספק את חלק מהחתולים ובעליהם. חול זה מורכב בעיקר מאבני חצץ קטנות, אינו סופג ריחות, אינו מתגבש – ודורש תדירות גבוהה למדי של ניקוי הארגז.
2. חול מתגבש, איכותי יותר, שמורכב מחומרים מיוחדים שמתקשים כאשר החתול עושה בהם את צרכיו. גם סוג החול הזה נחלק לסוגי משנה, כמו חול ריחני, חול שמכיל חומרים המפרקים את הצרכים, חול שאפשר לשטוף באסלה ועוד. היתרון המשמעותי ביותר של חול מתגבש הוא העובדה שניתן להחליף רק את חלקו (כלומר, לסלק את הגושים שהתגבשו ולהחליפם בחול חדש ונקי) במקום להחליף את כל החול.
כאמור, אלה הסוגים העיקריים, אבל קיימים סוגים נוספים של חול לחתולים. חול קריסטלי, למשל, הוא חול שסופח נוזלים ומנטרל את הריח, אבל יש חתולים שלא אוהבים את המגע בו ולפיכך נמנעים מלעשות בו את צרכיהם. סוג אחר של מצע לחתולים כלל לא עשוי מחול, אלא מנייר ממוחזר או שבבי עץ שסופגים נוזלים ומתנפחים.
הבדלים נוספים בין סוגי חול לחתולים:
החלוקה המסורתית בחנויות לציוד בעלי חיים היא חול מתגבש לעומת חול פשוט שאינו מתגבש, אולם מעבר לכך קיימים הבדלים נוספים בין סוגי חול. למשל:
ככל שסוג החול איכותי יותר, כך כושר נטרול הריחות שלו יהיה טוב יותר. זה מאפיין חשוב משום שלשתן החתולים נלווה ריח חזק של אמוניה. באופן דומה, ככל שמדובר בסוג איכותי יותר כך הוא ילכוד יותר נוזלים ויהפוך לגוש חזק יותר (שלא יתפורר במגע), מה שיפחית את התדירות הנדרשת של החלפתו.
מאפיינים נוספים של סוגי חול איכותיים הם תכולה נמוכה יותר של חלקיקי אבק (המטריד בעיקר כאשר שופכים חול אל הארגז), ופחות היצמדות לפרוות החתול או לכפות רגליו. כלומר, ככל שהחול יהיה איכותי יותר, כך הוא ייטה יותר להישאר בתוך הארגז ולא להסתובב בכל הבית במקומות בהם שהה החתול.
כפי שצוין לעיל יש סוגי חול שמכילים תוספים שונים, כמו חומרי ריח או חומרים שמסייעים בפירוק הצרכים. יש גם חול מיוחד לחתולים ארוכי פרווה ועוד.
בחירת החול צריכה להתחשב בהעדפות של בעליו, אבל גם בראש ובראשונה את העדפותיו של החתול. אם למשל מדובר בגור חתולים, שבעצמו עדיין אינו מנוסה בהרגלים עשיית הצרכים שלו, יתכן שהוא יסתקרן מן החול וינסה לטעום ממנו. לפיכך חשוב לוודא שהחול אינו מכיל חומרים שעלולים להיות רעילים.
אם פרוותו של החתול ארוכה, קיים סיכוי שחול פשוט יידבק אליה, או לכפות רגליו. על כן כדאי לבחור בסוג חול שמיועד לחתול כזה – למשל חול קריסטלי שלא יידבק ואף ימנע היספגות של שתן בפרווה.
בנוסף, חתול צעיר בדרך כלל מטיל יותר שתן מחתול בוגר אז מומלץ לבחור באחד מסוגי החול שסופגים נוזלים; וחתול זכר בדרך כלל מטיל שתן עם ניחוח חזק בהרבה מזה של נקבה, אז מומלץ לבחור באחד מסוגי החול שסופגים ריחות. הדבר חשוב במיוחד כאשר הארגז מונח בחדר לא מאוורר – משום שאם הארגז מונח במקום מאוורר, כגון במרפסת פתוחה או בחצר, יתכן שהריח לא יפריע לבעלים וניתן להסתפק בחול פשוט יותר.