יתרונות מזון רטוב לכלבים וחתולים

אם היינו מאמינים לקלישאות "של פעם" על המזון שאוכלות חיות המחמד שלנו, היינו נותנים לכלבים לאכול עצמות ולחתולים לשתות חלב. אלא שהיום יש אפשרויות הרבה יותר טובות, מזינות ובריאות. יש בעלי חיות מחמד שנותנים לכלב ואפילו לחתול שלהם לאכול שאריות מן השולחן (מאוד לא מומלץ! קראו כאן מדוע),ואפשר כמובן לרכוש עבורם מזון יבש או מזון רטוב. היום נתמקד במזון הרטוב: מהו, מה ההבדל בינו לבין מזון יבש, ובעיקר מה היתרונות שלו עבור החברים הפרוותיים שלנו.

 

מהו מזון רטוב לבעלי חיים

 

מזון רטוב מכונה כך משום שיש בו תכולת מים גבוהה (סביב 70% בממוצע). לפיכך הוא בדרך כלל מגיע בקופסאות שימורים או באריזות ואקום שונות, וברגע שפותחים אותו – רצוי מאוד לגמור אותו. כלומר, אחוז המים הגבוה שיש במזון עלול לגרום להתפתחות מהירה של חיידקים ברגע שהוא נחשף לאוויר, כך שאפשר לתת אותו לכלב או לחתול לארוחה אחת, או לכל היותר שתי ארוחות סמוכות אם המזון נשמר בקירור, אבל לא מעבר לכך. 

 

מה ההבדל בין מזון רטוב למזון יבש?

 

ההבדל העיקרי נרמז כבר בכותרת: בעוד שמזון רטוב מכונה כך בגלל אחוז המים הגבוה, מזון יבש מכיל בסביבות 8% מים (בממוצע). זו גם הסיבה לכך שמזון יבש מגיע בדרך כלל בצורה של שק, שאותו ניתן לפתוח פעם אחת ולהשתמש בו שוב ושוב: החשיפה לחמצן שבאוויר אמנם יוצרת תהליך דומה לזה שנוצר כאשר פותחים מזון רטוב; אך התהליך הרבה יותר איטי. 

במילים אחרות, אפשר לפתוח שק מזון יבש ולהשאיר אותו פתוח לזמן רב, והוא עדיין יישאר עם ריח חזק וטעם משובח – בדיוק כמו שהכלב או החתול שלנו אוהבים. רק לא ליותר מדי זמן, כמובן, כי אפילו מזון יבש צפוי בסופו של דבר להתקלקל, וחבל. יש גם יתרונות מסוימים למזון היבש, כגון העובדה שאפשר להשתמש בו בצעצועים לכלבים – ועדיין, לא כדאי למהר לפסול מזון רטוב.

ומה לגבי הסברה לפיה מזון יבש בריא יותר ממזון רטוב? אולי היא נובעת מכך שמזון רטוב צריך לצרוך כמה שיותר בסמוך למועד פתיחת האריזה; משום שמלבד תכולת המים בכל סוג מזון, גם מזון יבש וגם מזון רטוב אמורים להכיל את כל החומרים התזונתיים החיוניים לבריאותם של הכלבים והחתולים שלנו. באופן עקרוני שני סוגי המזון יכולים להיות בריאים באותה מידה, ולעיתים הרטוב יכול אפילו להכיל כמות גבוהה יותר של חומרים תזונתיים (כגון חלבון, ויטמינים או מינרלים) מאשר מזון יבש.

 

יתרונות מזון רטוב לכלבים ולחתולים

 

חשוב להבהיר שמזון יבש הוא בהחלט מזון ראוי לכלבים ולחתולים, ובכל זאת למזון רטוב יש מספר יתרונות על פניו. להלן חלק מהם:

  • קל יותר ללעוס אותו: יש בעלי חיים שישמחו לקבל מזון רטוב משום שקל יותר ללעוס אותו. בניגוד למזון יבש וקשה ללעיסה, המזון הרטוב רך ולפיכך מתאים מאוד לכלב או חתול שיש להם בעיות בשיניים או בחניכיים.

  • מתאים לבעלי חיים צעירים: כאשר הם עדיין צעירים, גופם של כלבים וחתולים זקוק לכמויות גבוהות של חלבון על מנת לגדול ולהתחזק. מזון רטוב שמועשר בחלבון יכול להוות מענה לצורך הפיזי הזה של הכלבים והחתולים, במיוחד לאור העובדה שקל יותר לאכול מזון רטוב כאשר השיניים עדיין לא לגמרי מפותחות. לשם השוואה, מזון יבש שמכיל פחות חלבון (ויותר דגנים מלאים, למשל) יתאים בעיקר לכלבים מבוגרים. 

  • יותר בריאות ליותר זמן: סוגים מסוימים של מזון רטוב מכילים מגוון עשיר של חומרי גלם כגון בשר עוף, בקר, כבש, דגנים וירקות, שמעניקים ויטמינים ומינרלים חיוניים. יחד עם העובדה שמזון רטוב נשמר באריזות ואקום (קופסאות שימורים או אריזות אחרות), ולכן נשמר לאורך זמן רב מאוד, בדרך כלל אפילו ללא צורך בחומרים משמרים – מדובר בארוחה נהדרת ומזינה לכל כלב או חתול. 

 

האם אפשר לערבב מזון יבש עם מזון רטוב?

 

כן, בהחלט! אמנם בעלי חיות מחמד בדרך כלל מעדיפים לתת מזון יבש – גם משום שקל יותר לעקוב כך אחר הכמות הנצרכת של מזון, וגם משום שהוא פשוט זול יותר – אבל אם רוצים לפנק את הכלב או החתול, לגוון בסוגי המזון או לצ'פר אותו על התנהגות טובה, בהחלט אפשר לתת לו ליהנות מכל העולמות. 

איך מערבבים את סוגי המזון בצורה נכונה? אפשר לעשות זאת בשתי דרכים: או לערבב באותה קערת אוכל גם מזון יבש וגם מזון רטוב; או, למשל, מזון יבש בבוקר ומזון רטוב בערב. בפרט אם חיית המחמד בררנית באוכל ולא מסכימה לאכול מזון יבש כשהוא לבדו, אפשר להוסיף כמות קטנה של מזון רטוב כדי להגביר את הריח של האוכל ולעודד את הכלב או החתול לטעום. 

מה שחשוב הוא לשים לב שאם מוסיפים מזון רטוב לקערת מזון יבש, כדאי להפחית כמות מתאימה של מזון יבש. אחרת חיית המחמד האהובה שלנו פשוט תאכל יותר מדי, ואז היא עלולה להיחשף לסיכונים בריאותיים שכרוכים בעודף משקל. בנוסף, אם כבר מערבבים באותה קערה, מוטב לשלב מזונות בטעמים דומים (למשל מזון יבש שמכיל עוף עם מזון רטוב שמכיל עוף, ולא בקר).



 

 

דלג לתוכן מרכזי