מתכננים נסיעה או טיול עם הכלב? הנה כמה דברים שחשוב לקחת בחשבון
הרגילו את הכלב לנסיעה ברכב
אם הכלב לא נוהג לנסוע ברכב בדרך כלל אלא ללכת ברגל, סביר להניח שבפעמים הראשונות בהן הוא יחווה את חוויית הנסיעה ברכב הוא יפגין סימני בלבול וסטרס. כדי למנוע מצב שבו אחת הפעמים הללו היא דווקא הנסיעה לטיול או לחופשה, רצוי להתחיל להרגיל אותה כמה ימים לפני כן (אולי אפילו כמה שבועות לפני כן). אפשר לעשות זאת, למשל, באמצעות נסיעות קצרות ברכב בסביבה המוכרת של השכונה, עצירה מדי פעם להפסקות, והרחבה הדרגתית של משך הנסיעה. הכל, כמובן, תוך מתן צ'ופרים ושבחים כשהכלב מתנהג בצורה רגועה. עוד על הרגלת הכלב לנסיעה ברכב אפשר לקרוא כאן.
ודאו שלכלב נוח ברכב
ממש כמו בני אדם, מומלץ שגם כלבים יהיו חגורים בזמן הנסיעה ולא יסתובב באופן חופשי בחלל הרכב. אמנם קשה יותר לחגור כלבים בחגורות הבטיחות של מבוגרים או ילדים, אבל קיימים פתרונות ייעודיים שמאפשרים לאבטח את הכלב למקומו בצורה בטוחה מצד אחד ונוחה מצד שני: מנשא לכלבים, חגורת בטיחות ייעודית וכדומה.
בנוסף, אם הרכב עמד זמן רב בשמש והתחמם, אז בני אדם מבוגרים וילדים כאחד יכולים אולי "למשוך" כמה דקות עד שהמזגן יצנן את חלל הרכב – אבל לא כך לגבי כלבים. הם יכולים לסבול הרבה יותר מאיתנו באוויר הדחוס והחם, קל וחומר במגע עם חלקי מתכת שאולי התחממו בזמן שהרכב שהה בשמש; ולכן יש להכניס את הכלב פנימה רק לאחר שהרכב התאוורר והתקרר כך שיהיה לו נוח. וכמובן – גישה למים טריים שיוכלו להרוות את צמאונו ולצנן אותו.
ודאו שהמקום אליו אתם נוסעים ידידותי לחיות מחמד
לא כל בתי המלון, לא כל הצימרים ואפילו לא כל מסלולי הטיול מאפשרים לאורחים ולמטיילים להיכנס לתחומן בליווי חיות מחמד, ולכן חשוב לבצע חיפוש מבעוד מועד ולמצוא אפשרויות ידידותיות לכלבים: כאלה שיקבלו כלבים בברכה, גם אם הדבר כרוך בתשלום נוסף. חבל לנסוע עם הכלב במשך שעות ארוכות רק כדי להגיע למקום שיסרב להכניס אותו פנימה.
יתרה מזאת, כדאי לבדוק מראש גם האם יש בסביבה אטרקציות ידידותיות לכלבים, כגון פארק כלבים או מקום סגור שבו ניתן לשחרר את הכלב ולאפשר לו להוציא אנרגיה, לשחק ולהשתולל.
ארזו תיק גם עבור הכלב
כן, ממש כמו שאורזים תיק לכל מבוגר או לכל ילד, כך כדאי לארוז תיק גם עבור הכלב. הקפידו לארוז פריטים חיוניים כמו המזון החביב עליו או תרופות שהוא חייב ליטול בקביעות; קחו את המיטה שלו, שמיכה שחביבה עליו, צ'ופרים או משחקים שהוא אוהב כדי שיוכלו להעסיק אותו כשיגיע לסביבה חדשה ואחרת מזו שהוא רגיל אליה – וכדאי לשקול לקחת אפילו רישומי חיסונים, על כל צרה שלא תבוא.
דעו מה לעשות במקרה חירום
הזכרנו בסעיף הקודם את רישומי החיסונים כחלק מהדברים שכדאי לארוז לטיול או לחופשה עם הכלב, וזה יכול להישמע מיותר – אבל אי אפשר לדעת מה יקרה במקום שאינכם מכירים. הכלב שלכם יכול להיקלע למריבה עם כלב אחר, לאכול משהו שמצא על הקרקע, להשתחרר מהרצועה ולברוח, להיפצע או פשוט "לתפוס איזה וירוס שנמצא באוויר". במקרה כזה, כאשר המצוקה תאלץ אתכם לקבל החלטות מהירות בתנאי לחץ, עדיף שתהיו מוכנים לכך מראש.
לכן הקדישו כמה דקות לפני הנסיעה כדי לבדוק איפה יש מרפאה וטרינרית באזור שאליו אתם נוסעים ואולי גם לאורך מסלול הנסיעה המתוכנן שלכם. הכניסו את התיעוד הרפואי (רישומי חיסונים וכדומה) של הכלב לתיק שתארזו עבורו, כי זה ממילא לא תופס הרבה מקום – ואל תשכחו לוודא שוב שמספר הטלפון של הווטרינר הקבוע שלכם שמור ברשימת אנשי הקשר שבטלפון. כמו כן חשוב לוודא שלכלב יש שבב ושיש פרטי יצירת קשר עדכניים על הקולר שלו – דבר נכון באופן כללי אבל במיוחד כשנוסעים הרחק מהבית למקום שהכלב לא מכיר.
לסיכום,
יתכן שהרשימה שלהלן גרמה לכם לשקול מחדש את הכדאיות של יציאה לטיול ארוך או לחופשה עם הכלב – אבל בסופו של דבר כל מה שצריך הוא להיערך מראש, לתכנן היטב גם את הדרך, גם את היעד וגם את מקרי החירום – ותיהנו מחוויה מהנה, מגבשת ומתגמלת גם לעצמכם וגם לכלב שלכם.